Blåsning av fiber, Information från NetatOnce och Årsmöte

Publicerad: 2014-05-21

Nu börjar vi närma oss blåsning av fiber och färdigställande av fibernätet. Det innebär att det är ett par punkter som behöver utföras av er medlemmar.

  1. Läs informationen i bifogad pdf, infomaterial-hajom.
  2. Meddela oss i föreningen vilket baskanalpaket ni vill välja, 7 (TV Bas) eller 19 (TV Mellan) kanaler. Det går bra att göra detta via mejl till info@hajomsfiber.se. Extra kanaler väljs direkt på Sappa.se när ert abonnemang är igång.
  3. Fundera på hur många TV-boxar ni behöver, för varje TV-box ni beställer utöver den som ingår i paketet, tillkommer det en avgift för boxen samt en kortavgift.
  4. Gräv snarast in slangen och sätt upp anslutningsboxen, så detta inte försenar blåsningen av fibern som är planerad till början av juni. Ni som fått slang framgrävd till er tomtgräns bör ha gjort detta redan. Ni som inte fått slangen än (ett fåtal i Kurse) gör detta så fort som grävningen är utförd.
  5. Om ni vill göra några extra beställningar. Gå in och gör era val samt registrera er på http://www.netatonce.se/hajom
Övrigt att tänka på

Tänk på att inte säga upp några abonnemang innan fiberanslutningen fungerar om ni vill vara säkra på att inte förlora era telefonnummer eller bli utan internetuppkoppling.

Om någon behöver hjälp med installationen kan ni kontakta Radio&Tv teknik i Skene på telefon 0320-405 17 eller Björketorps Elektriska på telefon 070-671 86 10.

Hjälp med grävning eller hyra av minigrävare kan fås genom LS Entreprenad, Lars Schewenius på telefon 070-589 65 41.

För er som har mejladresser hos Telia tänk på att ni inte får ha kvar dessa om ni säger upp alla era abonnemang hos dem. Men det finns många bra gratis tjänster som erbjuder mejladresser med mer utrymme och valfrihet än vad Telia gör, och som ni får behålla oberoende vilken internetleverantör ni har. Se följande länkar för bra exempel:

NetAtOnce trådlösa routrar som skall sitta på insidan i era hus kommer att levereras ungefär en månad innan vi tar nätet i drift.

Årsmöte

Styrelsen kallar till årsmöte i Bygdegården 3 juni klockan 19.00. På detta möte kommer vår kontaktperson hos NetAtOnce vara närvarande för att svara på medlemmarnas frågor. Kaffe och kaka kommer att serveras till självkostnadspris.

Leader 7H