Det rullar på

Publicerad: 2013-11-18

Hej Alla!

Nu är vi i full gång tillsammans med våra entreprenörer. De har plöjt slang från Hjorttorp till Hajoms Kyrka, en sträcka på ungefär två och en halv kilometer. Runt 20 fastigheter har fått slang till sin tomtgräns. Detta gör att vi nu har plöjt och grävt ca 11 kilometer inräknat Hajom Skog och Skallared-Hårsås, där vi har varit med Vattenfall. Samtidigt håller kommunen på med avloppsledningen och den följer vi fyra kilometer. Om en vecka ska Vattenfall börja gräva från Hajomsskolan till Berghem där ska vi vara med ungefär tre kilometer. Samtidigt måste vi ligga före med planeringen och därför har vi idag stakat ut den nästan tre kilometer långa sträckan mellan Hajomsskolan och vår sista fastighet mot Fotskäl.

Kabelplöjning

Under tiden detta sker håller styrelsen på med att skriva markupplåtelseavtal på de övriga områdena.

Den 15/11 lade vi ut upphandlingen för våra tjänster (data, tv och telefoni), dessa ska vi få svar på senast 7 januari 2014. När vi fått in anbuden kommer vi att kalla till ett medlemsmöte där vi kommer informera om dessa olika anbud med tjänster till våra medlemmar.

Nu till det mindre roliga, i början av nästa vecka skickar vi ut fakturorna till alla som skrivit på anslutningsavtalen. Idag är vi 172 stycken medlemmar. Hajom Skog är undantaget eftersom de betalade redan när vi lade ner slangen där.

Man blir verkligen imponerad av viljan att hjälpa till där vi går fram, det finns alltid någon som ställer upp med sina traktorer för att köra grus, hämta material och så vidare. Det är verkligen till nytta, för då kan de som kör maskinerna sitta kvar och arbeta vidare, istället för att de måste gå ur och hjälpa till.

Som ni förstår har vi verkligen fullt upp i styrelsen men vi kämpar på allt vad vi kan och hinner. Det är ett projekt på ca 4 miljoner kronor som vi ska få att flyta på så att alla blir nöjda.

Som planerna ser ut kommer vi nog ha installerat vår fiber under nästa höst. Det kan gå snabbare om allt bara rullar på som beräknat.

/Hans-Olof – 2013-11-16

Leader 7H