Statusuppdatering vecka 38

Publicerad: 2014-09-19

I tisdags hade vi i styrelsen ett möte där Daniel från DE-Teknik medverkade och vi fick en uppdatering av hur det går med svetsning och blåsning. På grund av yttre omständigheter, bland annat återuppgrävningen av avloppsledningen vid Hjorttorp, ligger vi lite senare än planerat. DE-Teknik räknar med att blåsningen av fiber skall vara klar denna vecka. Sedan behöver de ungefär tre veckor på sig för att svetsa all fiber i kopplingsskåpen. Efter det kommer Net at Once att börja sin inkoppling, de är redan i kontakt med Skanova för att fysiskt koppla in vår huvudfiber i telestationen vid Kooperativa.

Just nu så är DE-Teknik i rörelse runt om i Hajom så bli inte förvånade om det står någon vid er husvägg och mäter eller svetsar på er fiber.

Skrapning av vägar och asfaltering av de ställen det behövs är beställda och bör utföras så fort respektive entreprenör får tid att utföra arbetet.

Leader 7H