Information om vårat fiber.

Publicerad: 2013-04-21

Hej alla Hajomsbor! Nu är det så gott som färdiggrävt i Hajom Skog några bitar kvar in till fastigheterna har fungerat mycket bra med Vattenfall och deras grävare. Vi har även haft ute upphandling för projektering som nu är så gott som klar, vi fick in två anbud det skilde en del i pris så det var en enig styrelse när vi skulle välja. Jag väntar med att gå ut med vem det är innan överklagningstiden går ut 29/4, men jag har pratat med den entreprenör som inte fick uppdraget och förklarat varför så dom var väl medvetna om resultatet. På tisdag 23/4 ska vi gå igenom avtalet med den entreprenören som vi valde, vi kan göra klart allt utan påskriften för att vinna tid. Sedan hoppas vi på ett snabbt arbete för att kunna ha vårat efterlängtade möte med våra förväntningsfulla fiberintressenter. På mötet ska vi kunna presentera ett någorlunda pris vad det kommer att kosta att nå ut i värden på någon tiondels sekund med ett bra bredband, TV och telefon till ett bra pris. Vi hoppas kunna följa med kommunen när dom gräver avloppsrör genom Hajom från Skene Skog till Hyssna samt Vattenfall som ska gräva från Hajomskolan till Berghem plus att vi kan koppla ihop fiberföreningarna för framtiden. Styrelsen jobbar på i det tysta men jag lovar att det kommer att synas att vi gjort något lite längre fram.

Hans-Olof

Leader 7H